آیا جهان، آینده ای هم دارد؟
چکیده
موقعی که سخن از آینده جهان به پیش میآید تمام فکر و ذهن ما انسانها را به خود مشغول میکند که واقعاً آینده جهان چه خواهد شد و آیا اصلاً مگر جهان هم آینده ای دارد ؟
این همان مطلبی است که در مقاله حاضر پیرامون آن صحبت میشود. در این مقاله ابتدا به وعدههایی که توسط پیامبران پیشین به انسانها درباره آینده جهان شده با توجه به تورات، مزامیر داوود، و برخی دیگر کتب آسمانی میپردازیم و به طور خاص به ترسیم آینده جهان از دیدگاه اسلام با توجه به آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام به بحث مینشینیم.
کلید واژه: جهان، آینده، آینده جهان، اسلام، وعده پایانی، مدینه فاضله
مقدمه
اصل و اساس اندیشه مهدویت و وجود موعود و منجی برای اصلاح جهان هستی از مواردی است که تنها در دین و آیین اسلام به آن پرداخته نشده بلکه این مطلبی است که توسط خداوند متعال در دیگر کتب آسمانی و تمامی ادیان توحیدی به آن پرداخته شده است و آینده جهان را از آن مستضعفان و صالحان خواندهاند از طرفی این اندیشه چنان در ادیان الهی مهم بوده که به دیگر ادیان غیر توحیدی نیز رنگ و بوی خاصی بخشیده است و ادیانی که به ظاهر توحیدی نبودهاند به این مسئله ( منجی ) اعتراف نمودهاند.
در ابتدا به بشارتهایی که توسط پیامبران گذشته برای مردم مطرح و در آخر به ترسیم اندیشه مهدویت در دین مقدس اسلام از منظر آیات و روایات میپردازیم تا این مطلب به خوبی روشن شود که این اندیشه و اعتقاد برای همگان میباشد و اختصاص به دین یا مکتب خاصی ندارد.
ان شاء الله به امید روزی که در این آینده زیبا حضور داشته باشیم.
1 . بیان وعده های پیامبران گذشته
ادامه مطلب آیا جهان، آینده ای هم دارد؟...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( سه شنبه 91/5/17 :: ساعت 8:8 صبح )
امام مهدى(عج) پیامآور عدالت
در دوران ظهور، اصل عدالت در همه مسائل کلى و فرعى هستى جریان مىیابد، بهگونهاى که هیچ ستمى به احدى روا نمىشود، چنانکه امام رضا7 مىفرماید:
خدا به وسیله وى زمین را از هرگونه ستمى پاک مىگرداند و آنگاه که ظهور کند، قانون عادلانه را در بین مردم رواج مىدهد؛ در نتیجه، هیچ کس به کس دیگر ظلم روا نمىدارد.
(کمال الدین، ج 2، ص 372)
امام کاظم7 درباره آیه کریمه »یُحیىِ الْاَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها؛ زمین را پس از مردن زنده مىکند« (روم: 24) فرمود:
این زنده کردن زمین با باران نیست، بلکه خداوند مردانى را برمىانگیزد تا عدالت را زنده کنند، پس زمین در پرتو عدل زنده مىشود و بىگمان، اجراى حد خدا در زمین، مفیدتر از چهل روز بارندگى است.
(مکیال المکارم، ج 1، ص 81)
آنگاه که روزگار حاکمیت آن امام موعود فرا رسد، طعم شیرین عدالت به همه جهانیان چشانده مىشود. امام باقر7 در اینباره مىفرماید:
پس از ظهور مهدى(عج) هیچ حقى از کسى بر عهده دیگرى نمىماند، مگر آنکه آن حضرت آن را مىستاند و به صاحب حق مىدهد.
(تفسیر عیاشى، ج 1، ص 62)
امنیت، یکى از شاخصههاى حکومت مهدوى
ادامه مطلب امام مهدى(عج) پیامآور عدالت...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( سه شنبه 91/5/17 :: ساعت 8:7 صبح )
کرامات امام زمان (عج) در جبههها
قبل از عملیات والفجر مقدماتی بود، شب جمعه برادران درخواست کردند که برای خواندن دعای پر فیض کمیل در مسجد پادگان جمع شویم. یکی از دوستان نابینا بود و جایی را نمیدید. قبل از اعزام...
(شهید محمد کمالیان)
برای هر انسانی پیش میآید که در دوران زندگی لحظاتی را تجربه کند که همراه با سختی باشد و بعضاً از دست کسی هم کاری برنیاید. در چنین شرایطی محبین اهل بیت (علیهم السلام) دست به دامان آن بزرگواران میشوند و از آنها کمک میخواهند.
دوران 8 ساله جنگ تحمیلی و مظلومیت ملت ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. رزمندگان ما در لحظات سخت جنگ در زیر آتش گلولههای دشمن بعثی از ائمه، با اخلاص استمداد میطلبیدند و آنان نیز از روی لطف و کرمشان دستگیری میکردند.
و حال به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حجت خدا روی زمین، و تبریک ولادت منجی عالم بشریت، مهدی موعود (عج) نگاهی میکنیم به قطرهای از دریای کرامات امام زمان (عج) در جبههها، باشد که مورد قبول حضرتش قرار گیرد.
رزمندهای که شفا گرفت
قبل از عملیات والفجر مقدماتی بود، شب جمعه برادران درخواست کردند که برای خواندن دعای پر فیض کمیل در مسجد پادگان جمع شویم. یکی از دوستان نابینا بود و جایی را نمیدید. قبل از اعزام، هرچه تلاش کردند تا مانع از آمدنش به جبهه شوند موفق نشدند. میگفت: «میتوانم لااقل آب برای رزمندگان بریزم».
آن شب در اواسط دعا بلند شد. مدام صدا میزد: «یابنالحسن (عج)، مهدی جان کجا میروی؟ من نابینا هستم. من نابینای چشم بسته را از این گرفتاری و فلاکت نجات بده». در حال گریه به راه افتاد و 20 متری جلو رفت و فریاد زد: «خدا را شکر، خدا را شکر، چشمانش باز شد، بچهها دورش حلقه زدند و او را غرق بوسه کردند. آن شب همگی خدا را شکر کردیم که امام زمان (عج) به مجلسمان عنایت نمودند.».
ادامه مطلب کرامات امام زمان (عج) در جبههها...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 7:6 صبح )
معجزه اراده ها در تحقق ظهور
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی میر باقری
تکامل تاریخ اجتماعی بشر را با رویکردهای مختلف تاریخی، به صورتی متفاوت تحلیل کرده اند. بعضی از تحلیل ها کاملاً جبری است و این جبر هم، گاهی مادی و گاهی جبر الهی است.
الف. جبر مادی
مثلاً ماتریالیسم تاریخی مارکسیست ها، نظریه ای بود که تکامل تاریخ را به جبر مادی برمی گرداند. در این نظریه، تکامل اجتماعی انسان، ظهور تکامل ماده است که در یک فرایند جبر تاریخی اتفاق می افتد.در این جبر تاریخی، اراده های انسانی، تابع تحولات تاریخی ماده هستند؛ آنها اراده های انسانی را می سازند. در این نظریه، تحولات جامعه مبتنی بر تحولات مادی رفتار، اراده و مطالبات انسان است. به عنوان نمونه، فرض کنید در دوره ای که ابزار وجود ندارد و انسان ها به صورت مشترک با هم زندگی می کنند، وقتی که ابزار تولید شود، روابط اجتماعی هم تغییر می کند، به این نحو که ابزار تولید، نوع دیگری از رفتار را در انسان شکل می دهند و به تعبیر شهید مطهری انسان، بازیچه ابزار تولید می شود و این ابزار تولید هستند که طبقات اجتماعی را شکل می دهند، تضاد طبقاتی را در جامعه به وجود می آورند، تاریخ را پیش می برند و در یک فرآیند جبری به دوره ای می رسند که از آن به عنوان جامعه موعود یا «کمون ثانویه» یاد می کنند. در این نظریه، حتی کسانی که نابغه هستند نیز همه ظرفیت هایشان تابع تکامل ماده و روابط اجتماعی است، یعنی روابط اجتماعی است که در نوابغ و فیلسوفان و هنرمندان انعکاس پیدا می کند.
ب. جبر الهی
یک نگاه دیگر، این است که ما عالم ماده را ظهور و تجلی عالم غیب بدانیم و بگوییم عالمی که ما در آن زندگی می کنیم تجلی عالم الهی است و یک نوع جبر الهی بر عالم حاکم است و ما هیچ اختیاری نداریم. این جریان اراده الهی است که بر عالم حکومت می کند و تکامل تاریخ و نقش اراده های انسانی در تحولات تاریخی نادیده گرفته شده است.
ج ) اراده الهی و اراده بشری، با هم
ادامه مطلب معجزه اراده ها در تحقق ظهور...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 6:4 صبح )
صلوات و دعا برای فرج آل محمد (ص)
ماه شعبان ماه صلوات است. صلوات به عنوان یک دعا، نوعی عرض ارادت و اظهار محبت به پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و اهل بیت مکرم ایشان می باشد که رفته رفته به شعار مسلمانان تبدیل شده است. تأکید قرآن بر صلوات فرستادن بر حضرت پیامبر (ص) در آیه «ان الله و ملائکته یصلون علی النبی یا ایها الذین امنوا صلوا علیه وسلموا تسلیما(1) » سبب اهمیت بیشتر از آن شده است. خداوند متعال، حضرت محمد (ص) را برای صلوات و درود خویش لایق دانسته و به ملائکه و مؤمنین نیز امر فرموده است تا بر آن حضرت به صورت پی درپی، درود و صلوات بفرستند.
فلسفه صلوات
صلوات فرستادن مسلمانان بر پیامبر اکرم (ص) به گونه ای تشکر از زحمات طاقت فرسای ایشان و اهل بیت (ع) و نیز قدردانی آنها از نعمت هدایت - که از بزرگترین نعمت های خداوند است - می باشد.
از نظر روانشناسی، صلوات فرستادن برای پیامبر (ص) موجب ریشه دار شدن محبت به آن حضرت و اهل بیتش می شود و این زمینه سازی روحی، تبعیت بیشتر شخص را از رهنمودهای آن بزرگواران فراهم می کند.
علاوه بر این، صلوات، یک دعا است و موجب نزول رحمت الهی می شود؛ چون مسلمانان هنگام صلوات فرستادن دعا می کنند و از خداوند متعال می خواهند که رحمت بیشتر بر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) و آنان را به درجات بالاتر قرب الهی برساند.(2)
همچنین صلوات موجب شناخت ائمه (ع) و مأنوس شدن با آنها و در پی آن، درس گرفتن از مکتب آن بزرگواران می شود؛ لذا صلوات فرستادن بسیار سفارش شده است و یکی از توشه های ارزشمندی است که در آخرت، موجب سنگینی وزنه کارهای نیک ما در میزان اعمال می شود.
ائمه (ع) به عنوان الگوهای عملی ما همواره بعد از ذکر نام شریف پیامبر اسلام (ص) صلوات را ذکر فرموده اند که نمونه های بارز آن را می توان در نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و سایر ادعیه مشاهده کرد.
$ برخی از آثار و برکات صلوات
امام رضا (ع) می فرمایند: «کسی که توانایی بر چیزی که موجب محو گناهانش می شود ندارد؛ پس بسیار بر محمد و آلش صلوات بفرستد؛ چرا که صلوات گناهان را نابود و ریشه کن می کند.» (3)
امام صادق (ع) نیز فرموده اند: « پیوسته میان دعا و استجابتش پرده ای فاصله می اندازد تا این که بر محمد (ص) و آلش صلوات فرستاده شود.(4)
ایشان در حدیثی دیگر از رسول خدا (ص) نقل کرده اند: « هرکه بر من صلوات فرستد، خدا و فرشتگان بر او صلوات بفرستد، چه بسیار.»(5)
هم چنین رسول خدا (ص) فرمودند: «صلوات بر من و اهل بیت من، نفاق را از بین می برد.» (6)
امام باقر با امام صادق (ع) فرمودند: «در ترازوی اعمال، چیزی سنگین تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست و چه بسا مردی باشد که اعمالش را در میزان گذارند و سبک باشد، پس ثواب صلوات او را بیاورند و در میزان نهند، پس به سبب آن سنگین گردد و بر کفه دیگر بچربد.» (7)
امام صادق (ع) می فرمایند: « هر کس به درگاه خدای عزوجل حاجتی دارد، باید در بیان آن، با صلوات بر محمد و آلش شروع کند و سپس حاجت خود را بخواهد و در آخر هم به صلوات بر محمد و آل محمد پایان دهد؛ زیرا که خدای عزوجل، کریم تر از آن است که دو طرف دعا را بپذیرد و وسط دعا را واگذارد [و به اجابت نرساند]؛ زیرا صلوات بر محمد محجوب نیست [و بدون برخورد به حجاب و مانعی بالا می رود.] » (8)
ادامه مطلب صلوات و دعا برای فرج آل محمد (ص)...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 6:3 صبح )
او هم از من انتظار دارد
همیشه نشسته ایم و پشت سر هم برایش «باید» بافته ایم. لیست بلند بالایی از «باید»ها ساخته ایم تا او بیاید و همه شان را به تنهایی بر دوش بکشد و تمام درد های جامعة بشری را به تنهایی مداوا کند و تمام انتظارات ما را برآورد.
هر وقت از دنیا خسته می شویم، هر وقت مشکلی آزارمان می دهد، فارغ از این که چقدر بزرگ یا به کجا مربوط باشد، آهی می کشیم و می گوییم: «آقا می اید و همه مشکلات را حل می کند.»، «آقا که آمد باید فلان شخص را فلان کند»، «آقا که آمد باید این کار را این طور درست کند» و هزاران جور جملة جورواجور دیگر.
هر چه فکر می کنم یادم نمی اید جایی به خودم گفته باشم«آقا از من چه انتظاری دارد؟»
ادامه مطلب او هم از من انتظار دارد...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 6:2 صبح )
فرهنگ انتظار
یکی از راههای به یاد امام بودن، تجدید عهد با آن بزرگوار است؛ بلکه از زیباترین جلوههای یاد امام مهدی(ع) در زندگی منتظران، آن است که هر روز با او تجدید عهد کرده، پیمان وفاداری ببندند و نیز استواری خود را بر آن عهد اعلام کنند. کسی که دعای عهد را پیوسته بخواند و از عمق جان به مضامین آن پایبند باشد، هرگز به سستی گرفتار نمیشود و در تحقق آرمانهای امام و زمینهسازی برای ظهور آن بزرگوار، لحظهای از پای نمینشیند.
فضیلت انتظار و ارزش منتظر
یکی از مسائل مهمّ مربوط به مهدویت، مسئلة «انتظار» است. در شمارة قبل موضوع انتظار، مفهومشناسی و تحریفزدایی شد. اینک به روایاتی که دربارة ارزش انتظار و ثواب منتظران وارد شده است، اشاره میکنیم. این روایات، بسیار فراوانند و ما برای نمونه، شماری از آنها را نقل میکنیم:
ا. همگامان شهدای بدر و احد: امام سجاد(ع) فرمود: «هر کس که در زمان غیبت غائب ما بر ولایت ما ثابت قدم بماند، خداوند اجر هزار شهید از شهدای بدر و احد را به او عطا میکند».1
ارزش شهدای بدر را ـ که اسلام بنا بر حمایت آنان قوّت یافت ـ نمیتوان بیان کرد؛ امّا بنابراین حدیث شریف، متظران حضرت حجت(ع) که در زمان غیبت و طولانی شدن آن، بر ولایت اهل بیت(ع) پایدار میمانند، ثواب یک هزار نفر از شهیدان غزوههای بدر و احد را احراز خواهند کرد و این، نشاندهندة ارزش منتظران در مکتب الهی تشیّع است.
2. روزهدران شب زندهدار: حضرت باقر(ع) در حدیثی شریف که در شماری از جوامع روایی وارده شده است، دربارة ارزش منتظران فرمود: «بدانید کسی که منتظر این امر [= ظهور امام زمان] باشد، ثواب کسی را دارد که روزها را روزه داشته و شبها به عبادت الهی بر پای ایستاده باشد».2
3. همراهی پیامبر اعظم(ص): از رسول گرامی اسلام(ص) دربارة منتظران پرسیدند؛ حضرت، چنین فرمود: «او مانند کسی است که همراه [حضرت] قائم، در خیمة آن حضرت [آماده به خدمت] باشد. آنگاه حضرت صادق(ع)، پس از تأملی کوتاه فرمود: او مانند کسی است که همراه رسول الله(ص) بوده است.» 3
4. راه نجات از هلاکت: حضرت امام حسن عسکری(ع) میفرماید:
«مثل این فرزمند من... در این امّت، همانند حضرت خضر و حضرت ذوالقرنین است. به خدا قسم! او غیبتی خواهد داشت که در آن، هیچ کس از هلاکت نجات نمییابد، مگر آن کس که خداوند او را بر اعتقاد به امامت امامان پایدار دارد و به دعا برای تعجیل در فرج آن حضرت موفق سازد».4
5. برترین مردمان: امام سجاد(ع) فرمود: «آنان که زمان غیبت او زندگی میکنند و به امامت او اعتقاد داشته و منتظر ظهور او هستند، از مردمان همة زمانها برتر میباشند».5
ادامه مطلب فرهنگ انتظار...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 6:1 صبح )
صدقه برای وجود مقدس ولیعصر(ع)
یکی از وظایفی که در زمان غیبت کبرا برای منتظران عنوان گردیده، صدقه دادن جهت سلامتی وجود مقدس امام عصر(ع) است. قبل از آنکه روایات در این موضوع را یادآور شویم سؤالی را مطرح میکنیم و آن اینکه: وجود و بقای آن امام بزرگوار با عنایت ذات اقدس الهی انجام گرفته و میگیرد، حال چنین وجود مبارکی که سالیان سال است بر طبق اعتقاد شیعه به دنیا آمده و خداوند او را حفظ فرموده، چه نیازی به صدقه دارد؟!
در پاسخ به این سؤال، ابتدا بیان میکنیم که صدقه برای حضرت به چه صورتهایی تصور میشود:
1. صدقه از جانب ولیعصر(ع): انسان به نیابت از آن حضرت صدقاتی را میدهد تا بدین وسیله برای آن حضرت ثواب و اجری حاصل گردد، همانطوری که به نیابت آن حضرت حج انجام میگیرد. در اینگونه نیابتها هیچ اشکال و ایرادی نیست، زیرا سخنی از سلامتی برای آن حضرت، مطرح نشده است.
2. صدقه برای سلامتی آن حضرت: در این مورد است که اشکال مطرح میشود که وجود آن حضرت چه نیازی به صدقه دارد؟ در جواب میتوان بیان داشت که صدقه برای سلامتی آن حضرت میتواند از بیماریها باشد نه به خاطر تحفّظ از مرگ. توضیح اینکه آن وجود مقدس همانند انسانهای دیگر مریض میشوند و در معرض آفات قرار میگیرند. در تاریخ زندگانی امام صادق(ع) چنین آمده که بر حضرتش تبی عارض گشت، حضرت چندین بار «یا فاطمه» گفتند،1 یا در جای دیگر آمده که امام صادق(ع) در شب بیست و سوم ماه رمضان مریض بودند دستور دادند با همان حال بیماری، ایشان را به مسجد ببرند،2 ظاهراً به خاطر اهمیت احیاء شب بیست و سوم رمضان.
خلاصه در تاریخ زندگانی ائمه(ع) بسیار مشاهده میشود که امامان بزرگوار مریض میشدند و در بعضی موارد دستور ذبح گوسفند و اطعام میدادند. وجود مقدس امام زمان(ع) هم یکی از آن ائمة اثنیعشر است و از آن قاعده مستثنا نیست. نکتهای که هست اینکه ائمه(ع) در معرض آسیبهای دیگر بودهاند و دشمنان آنان را از پای درآوردند، لیکن ارادة خداوند بر این قرار گرفته که وجود مقدس ولیعصر(ع) حفظ شود تا ظهور برسد و بر همگان آشکار گردد.
ادامه مطلب صدقه برای وجود مقدس ولیعصر(ع)...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 6:0 صبح )
زمینهسازی برای ظهور؛ آرمان انقلاب اسلامی2
ب)نبود یاران وفادار برای امام
از روایات متعددی استفاده میشود که استمرار غیبت امام مهدی(ع) و ظهور نکردن آن حضرت، به دلیل یافت نشدن یاران وفادار به تعداد لازم؛ یعنی سیصد و سیزده نفر است که از آن جمله میتوان به روایت نقل شده از امام موسی کاظم(ع) اشاره کرد. در این روایت، ایشان خطاب به یکی از یاران خود میفرماید:
«...ای پسر بکیر! من به تو سخنی را میگویم که پدران من نیز پیش از من آن را بر زبان راندهاند و آن این است که اگر در میان شما به تعداد کسانی که در جنگ بدر [با پیامبر اکرم(ص) ] بودند، [یاران مخلص] وجود داشت، قیامکننده ما [اهل بیت] ظهور میکرد».27
این موضوع از روایتی نیز که نعمانی آن را در کتاب خود، از امام صادق(ع) نقل کرده است، استفاده میشود:
«یکی از یاران امام صادق(ع) بر آن حضرت وارد شد و عرضه داشت: فدایت گردم؛ به خدا سوگند، من تو را دوست میدارم و هر کس که تو را دوست دارد، دوست دارم. ای آقای من! چهقدر شیعیان شما فراوانند! آن حضرت فرمود: آنان را بشمار. عرض کرد: بسیارند. آن حضرت فرمود: آنها را میتوانی بشماری؟ عرض کرد: آنها از شمارش بیرونند. حضرت ابوعبدالله [امام صادق](ع)فرمود: ولی اگر آن شمارهای که توصیف شده است؛ یعنی سیصد و اندی تکمیل میشد، آنچه در پی آنید، رخ میداد..».28
امام جواد(ع) در روایتی پس از معرفی قائم آل محمد(ع) بر این نکته تصریح میکند که فراهم شدن تعداد مشخص از یاران آن حضرت (سیصد و سیزده نفر) شرط تحقق ظهور است. ازاین روایت نیز میتوان استفاده کرد که استمرار غیبت به دلیل نبود تعداد مورد نیاز ازیاران وفادار است:
«او همان کسی است که زمین برایش در هم پیچیده میشود و هر سختی برایش هموار میگردد [و] یاران او به تعداد اهل بدر ـ سیصد و سیزده نفر ـ از اطراف زمین به گرد او جمع میشوند و این همان سخن خدای عزّ و جلّ است که فرمود: «هر کجا باشید، خداوند همگی شما را [به سوی خود باز] میآورد. در حقیقت، خدا بر همه چیز تواناست».29 پس هنگامی که این تعداد از اهل اخلاص جمع شدند، خداوند امر او را آشکار میکند و آنگاه که ده هزارنفر برای او کامل شد، به اذن خدای عزّ و جلّ خروج میکند».30
گفتنی است شیخ مفید(ره) نیز در یکی از رسالههای خود بر این موضوع تأکید میکند که فراهم نبودن تعداد مورد نیاز از یاران برگزیده، یکی از دلایل استمرار غیبت است. او مینویسد:
«در مجلس یکی از رؤسا حاضر شدم، بحثی در امامت مطرح و به گفتوگو درباره غیبت [امام زمان(ع)] منجر شد. صاحب آن مجلس گفت: «آیا شیعه از جعفر بن محمد(ع) روایت نمیکند که: اگر به تعداد اهل بدر ـ سیصد و اندی نفر ـ برای امام جمع شوند، خروج با شمشیر بر ایشان واجب میگردد؟» گفتم: این حدیث روایت شده است. گفت: ما یقین داریم که تعداد شیعیان در این زمان چندین برابر تعداد اهل بدر هستند، پس چهطور با وجود روایت یاد شده، غیبت برای امام جایز میباشد؟ در پاسخ او گفتم: هر چند تعداد شیعیان در این زمان چندین برابر تعداد اهل بدر است و اگر به تعداد جماعت اهل بدر، اجتماع کنند، دیگر امام نمیتواند تقیه کند و ظهور بر او واجب میشود، ولی در این زمان هنوز این تعداد با ویژگیها و صفاتی که در اهل بدر وجود داشت، محقق نشده است؛ زیرا لازم است که این جماعت در ویژگیهایی چون شجاعت، صبر بر مرگ، اخلاص در جهاد، ترجیح آخرت بر دنیا، پیراستگی باطنی از عیوب و سلامتی عقلی سرآمد باشند و در هنگام کارزار سستی و درنگ نورزند... و همه شیعیان این ویژگیها را ندارند. اگر خداوند تعالی میدانست که در میان آنها این تعداد افراد با ویژگیهای یادشده وجود دارد، قطعا امام(ع) ظهور میکرد و بعد از اجتماع این افراد به اندازه یک چشم برهم زدن هم غایب نمیشد، ولی روشن است که واقعیت اینگونه نیست و ازاینرو، غیبت بر امام رواست.31
ادامه مطلب زمینهسازی برای ظهور؛ آرمان انقلاب اسلامی...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 5:58 صبح )
زمینهسازی برای ظهور؛ آرمان انقلاب اسلامی
یکی از پرسشهای مطرح درباره انقلاب جهانی امام مهدی(ع) این است که آیا ما افزون بر انتظار فرج و چشم به راه بودن برای ظهور آن حضرت وظیفهای در زمینه آمادهسازی زمینه ظهور داریم یا خیر؟ برخی بر این باورند که ما وظیفهای در این زمینه نداریم؛ زیرا ظهور امام مهدی(ع) تنها در گرو اذن خداوند است و هر زمان که اراده الهی به این امر تعلق گیرد، ظهور واقع میشود. بنابراین انسانها نقشی در پیش افتادن یا پس افتادن ظهور و زمینهسازی برای آن ندارند.
اشاره: 22 بهمن 57 نقطه عطفی در حیات سیاسی ـ اجتماعی ملت ایران و روز پیروزی نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) است. نهضتی که با بهرهگیری روشنبینانه از آموزههای شیعی به ویژه فرهنگ شهادتطلبیِ برخاسته از قیام عاشورا و فرهنگ مهدویت و انتظار توانست به حاکمیت استبداد داخلی و استعمار خارجی بر سرنوشت مردم ولایتمدار ایران خاتمه دهد و نخستین حکومت شیعی تمام عیار را در این کشور مستقر سازد.
سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرصت مناسبی برای بازخوانی یکی از مبانی مهم اعتقادی این انقلاب؛ یعنی تلاش برای زمینهسازی ظهور امام مهدی(ع) به عنوان وظیفه و تکلیفی شرعی در دوران غیبت است.
با بزرگداشت یاد و نام امام خمینی(ره) و همه شهیدانی که به شوق یاری امام زمان(ع) رهرو راه آن امام شدند، به بررسی اجمالی نظریه لزوم زمینهسازی برای ظهور و برخی از مهمترین مبانی آن میپردازیم.
1. تبیین نظریه
ادامه مطلب زمینهسازی برای ظهور؛ آرمان انقلاب اسلامی...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( شنبه 91/5/7 :: ساعت 5:57 صبح )